JobSherlock.hu használati útmutató

Jelenleg a cégek legnagyobb gondja a megfelelő munkaerő biztosítása. Ha nincs elég felvett dolgozó, képtelenség termelni és profitot biztosítani.

A JobSherlock nagy segítség a Toborzással foglalkozóknak, mert hatékonyan láthatnak bele a konkurensek kártyáiba:

 • Láthatja a konkurensek milyen pozícióra, milyen fizetést ajánlanak
 • Milyen elvárásokkal vannak
 • Hol hirdetnek - hogy mi hirdethessünk ott, ahol ők nem
 • Milyen egyedi módon próbálják megszólítani a potenciális munkavállalókat

Mindezekkel sokkal hatékonyabban lehet hirdetni és toborozni.

Képzelje el, hogy végre a cég döntéshozóinak pontos és tényekkel alátámasztott adatokat tud adni, milyen módon kell a fizetéseket megállapítani, hogy fel tudják venni a kívánt dolgozókat!

A JobSherlok pontos és tényszerű adatokat ad, ami alapján döntéseket lehet hozni, milyen fizetést kell alkalmazni, hogy a legtakarékosabban, de egyben a leghatékonyabban tudjunk toborozni.

A Jobsherlok használata egyszerű és ugyanakkor elég pontos.

A JobSherlock segítségével kilistázhatjuk a konkurenseink, a rivális fejvadász cégek hirdetéseit, vagy a környékünkön ki mit hirdet. Mivel historikusan látjuk a hirdetéseket ezért követhetjük, hogy változtak az ajánlott fizetések.

A Szabad keresés funkcióval, tetszés szerinti módon beállíthatjuk, a hatalmas archívumból milyen hirdetéseket szeretnénk látni.

Három mezőt adhatunk meg:

 • Cég (A hirdetést feladó cég)
 • Helység (Hova keresnek munkaerőt)
 • Pozíció (Milyen munkakörbe keresnek munkaerőt)


Mivel a hirdetéseket feladó cégek rendkívül sokféle módon írják be az adatokat, ezért mindhárom mezőben összetetten kereshetünk.

Az egyes mezőkben vesszővel elválasztva több mindent is kereshetünk. Pl: a Cégnél megadhatjuk így: Aldi, Tesco, Lidl

Ha valamelyik mezőnél ki akarunk zárni, akkor egy “-” jelet tegyünk elé. Pl. a Helységnél: Pécs, -Pécsvárad. Ez azt jelenti, hogy a Pécsi hirdetéseket keressük, de a Pécs szó szerepel a Pécsvárad nevében, ezt ki szeretnénk zárni. Egy szó után több mindent is kizárhatunk, Pl: Győr, -Győrújbarát, -Győrújfalú.

Mindezeket össze is vonhatjuk, pl: Pécs, -Pécsvárad, Győr, -Győrújbarát, -Győrújfalú.

A kereset szó csak töredék is lehet, mint látható. Tehát ha a Beck & Partners Kft. hirdetéseit keressük, akkor elég csak a Beck szót beírni a Cég névbe. De ilyenkor megjelennek pl. a Billerback hirdetései is. Ezt azonban a -Billerback beírásával el tudjuk távolítani.

A Helység esetén a település néven kívül irányítószámokat is felsorolhatunk. Pl. Ha mi a Budapest 3. kerületi állásokat akarjuk kilistázni, akkor a legpontosabban úgy járhatunk el, ha ezt írjuk be: 1031, 1032, 1033, 1034, 1035, 1036, 1037, 1038, 1039, Budapest III, Budapest 3.

A kapott táblázat felső rovatai (Pozíció, Feladás dátuma, Cég, Fizetés, Forrás) szerint sorba is rendezhetjük a kívánt szempont szerint a hirdetéseket. Ehhez elég csak a rovatra kattintani és látható a kis nyíl, a rendezés irányával ( / ).

Az elvégzett keresés után jobbra a keresés gomb alatt megjelenik az Elmentem gomb. Erre kattintva ez a keresés, ezekkel a feltételekkel elmenthető. Így legközelebb ez a keresés - bármilyen bonyolult feltételt is adtunk meg - egy gombnyomással újra aktuálisan megtekinthető.

A keresés mentésénél három paramétert állíthatunk be:

 • A név paraméterrel adhatunk jól megjegyezhető nevet a keresésnek (pl. Helyi konkurensek operátor hirdetései)
 • Az állapotnál az aktív/ inaktív kapcsolóval be és ki tudjuk kapcsolni a keresést
 • A küldés paraméterrel (naponta/hetente/kéthetente/havonta) beállítva, az aktív keresések eredményéről ezzel a rendszerességgel emailben eredményeket kapunk
 • Az “Újabb mint” paraméter (1 hónap/3 hónap/ fél év/minden) segítségével megadhatjuk, hogy a keresés milyen időtávban működjön

Ezek után a főmenü első “szűrők” legördülő menüjében megjelennek a mentett kereséseink, és ezekkel a paraméterekkel itt egy kattintásra újra aktuálisan kereshetünk.

Itt a Keresés menü, “Elmentett szűrők” menüpontjában tudjuk elérni minden mentett szűrőnket. Ezeket a Találatok-al újra kereshetjük, a Szerkesztés-el a fenti paramétereket állíthatjuk a szűrőnél és a Törlés-el kitörölhetjük ezt a szűrőt.